Ingrediënten:
1 kilo kruimige aardappels
600 gram boerenkool
75 gram roomboter
Scheutje melk
zout
peper
handje geroosterde noten
75 gram geraspte kaas oud belegen of oud
Sambal
Bereiding:
Schil de aardappel, was en snij de aardappel in stukken en doet de aardappel in een ruime pan met water en een beetje zout.
Was de boerenkool en snijd de boerenkool in stukken en doe deze bij de pan met aardappelen.
Kook de aardappelen met de boerenkool gaar, als de aardappel en de boerenkool gaar is giet deze af en doe aardappel en boerenkool terug in de pan en kook deze droog.
Als de aardappel en boerenkool droog gekookt zijn voeg dan de boter toe met een scheutje melk en stamp de boerenkool met een stamper door elkaar
Doe een flinke theelepel (houd je van pittig kan je altijd meer sambal toevoegen) sambal en de noten door de stamppot en breng deze op smaak met zout en peper.
Als de stamppot lekker op smaak is doe deze in een ovenschaal en strooi op de bovenkant de geraspte kaas.
Schuif de ovenschaal in de oven, en bak deze op 180 graden voor ongeveer 20 min tot er een krokante kaaskorst op komt.
Eet smakelijk.