Ga naar de inhoud

Workshop – start je moestuin (beginners)

Datum evenement

23 juli 2022

Tijd evenement

10:00

Locatie evenement

Gelukkige Groentes Hatertseweg 36 Malden 6581KD

Evenement verlopen

Evenement details

  • 23 juli 2022 10:00   -   12:00
voeg toe aan je agenda

Eigen groentes telen in moestuin(bak)

Wist je dat… 1 m2 aan moestuin in 1 seizoen deze oogst kan opleveren: 12 kroppen sla, 3 kilo bonen, 6 kilo courgette of 2,5 kilo rode bietjes. Voedselprijzen stijgen en dus wordt het steeds interessanter om je eigen groentes te gaan telen wanneer je hier ruimte voor hebt. Daarnaast is het goed voor het klimaat en natuurlijk ook hartstikke lekker om buiten bezig te zijn.

Eenvoudige groentes

Tijdens deze praktische workshop laten we zien hoe je een onkruidvrije moestuin(bak) aan kan leggen en welke eenvoudige groentes, vruchten en kruiden garantie zijn voor mooie oogsten uit eigen tuin. Door een onkruidvrije moestuin aan te leggen hoef je dus niet bezig te zijn met schoffelen of onkruid wieden, dit bespaart enorm veel tijd. Daarnaast gaan we je laten zien welke groentes makkelijk te telen zijn zodat je de meeste kans hebt op goede oogsten. Want wanneer je met succes en plezier start met een moestuin dan weten wij zeker dat jij straks meer uit je moestuin haalt dan jezelf wellicht voor mogelijk houdt.

Programma

10.00 – 10.30 Ontvangst & rondleiding op de tuin
10.30 – 11.00 Toelichting basisprincipes moestuinieren (zie, voel en proef op de tuin)
Pauze met koffie/thee
11.15 – 12.00 Stappenplan moestuin (voorbereiden, zaaien/planten, plantverzorging)

Voorbereiding & na afloop

Voor deze workshop is geen moestuin kennis of ervaring vereist. Deze workshop is ook uitermate geschikt om meer te leren over het telen van groentes in dichte moestuinbakken. Na afloop van deze workshop kun je thuis aan de slag en een start maken met het groeien van je eigen voedsel.

Professioneel groentes telen?

Voor de meer ervaren telers (of ambitieuze beginners) bieden wij ook een uitgebreide moestuincursus aan. Hierbij ga je verspreid over 3 sessies aan de slag met het professionaliseren van je moestuin. Bekijk hier de uitgebreide moestuincursus.

Deel dit evenement