Meteen naar de inhoud

Pluk-abonnementen seizoen 2023

Oogst zelf je groentes, kruiden en bloemen bij Gelukkige Groentes in Ooij. Bestel nu je pluk-abonnement voor 2023!

Onze pluk-abonnementen

Groentes

Gemiddeld zijn er 15 verschillende groentes in de oogst. In totaal meer dan 60. Daarnaast hebben we ook kruiden en bloemen.

Impact

We maken positieve impact d.m.v. natuur-inclusieve landbouw en een korte voedselketen. Minder CO2-uitstoot, minder plastic en meer biodiversiteit.

Seizoen

Het pluk-seizoen duurt 8 maanden: van mei t/m december. Afhankelijk van het weer kan een seizoen korter of langer duren.

Prijs

Deelname gaat per huishouden en kost p.p. €27 p/m (8x) en eenmalig €99. Jaarlijks is dit in totaal €315,-. Voor kinderen gelden prijsstaffels.

Het plukseizoen in aantallen

1 +
soorten groentes

De eerste raapstelen tot de winterse boerenkool.

1 +
soorten Kruiden

Van peterselie tot de citroen-klaver.

1 +
soorten Snijbloemen

Eetbaar maar ook mooi  in de vaas!

Voorwaarden deelname

Oogstafspraken

Lid worden van de tuin betekent deelnemen aan gemeenschapslandbouw en onderdeel worden van een gemeenschap van plukkers. Om ervoor te zorgen dat voor iedereen duidelijk is wat dit betekent hebben we een aantal oogstafspraken opgesteld, deze vind je hier.

Voor het kopen van de pluk-abonnementen moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat we er op vertrouwen dat voor iedereen in je huishouden een aandeel wordt aangeschaft. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn neem dan contact met ons op.

Maandelijks betalen of in 1x keer?

Op deze pagina kun je het pluk-abonnement aanschaffen waar je vooraf eenmalig €99 betaald en tijdens het plukseizoen €27 per maand via een incasso (mei t/m december). Je pluk-abonnement liever in één keer volledig betalen? Dat kan hier.

Klein-fruit van Ooijs Moois

Optioneel:

Wil je in de maanden juli en augustus ook frambozen, bramen en bessen oogsten in de kas van Ooijs Moois? Je kan 5x een bakje van 250gram klein-fruit oogsten voor €15. Dit kan je extra bestellen bij je pluk-abonnement van Gelukkige Groentes.

  • 5x een bakje van 250gram frambozen, bramen of witte- rode zwarte- en kruisbessen
  • het klein-fruit van Ooijs Moois is te plukken in de maanden juli en augustus
  • plukken kan alleen tijdens de openingstijden van Ooijs Moois (woensdag 13u-19u, vrijdag & zaterdag 10u-18u)

Zwammen van de Versfabriek

Optioneel:
Het is mogelijk om gedurende het plukseizoen (mei t/m december) 1x of 2x per maand een zak prachtige zwammen mee te nemen vanaf de tuin wanneer je ook komt plukken. Je kunt het zogeheten ‘Zwambonnement’ direct afsluiten bij aankoop van je Gelukkige Groentes pluk-abonnement op deze pagina.

De zwammen groeien op gebruikt koffiedik, opgehaald bij de Nijmeegse horeca. Meer informatie over de zwammen van de Versfabriek lees je op hun website. Dit zijn de 2 verschillende Zwambonnementen:

  • Pakket 1x per maand:  250 gram zwammen, waarvan 4x oesterzwammen, 2x shiitake en 2x koningszwammen.
  • Pakket 2 x per maand: 250 gram zwammen, waarvan 8x oesterzwammen, 6x shiitake en 2x koningszwammen.

De pakketten kunnen vanaf de vrijdag 14:00 worden opgehaald op de tuin, wij zullen ervoor zorgen dat deze gedurende het weekend goed bewaard blijven. In de zomer zullen de zwammen in een koelbox bewaard worden. De communicatie over de levering van zwammen nemen wij uiteraard op ons.

Bestel hier je abonnementen

Gelukkige Groentes pluk-abonnementen

Bestel hier je Gelukkige Groentes pluk abonnementen voor je huishouden. Hierbij geef je akkoord voor incasso van de maandelijkse bedragen (8x). Deze zullen worden geïncasseerd worden vanaf Mei t/m December rond de 1ste van de maand. Deelname aan de tuin verloopt per seizoen, er is dus geen sprake van automatische verlenging na December 2023.

€27 p/m voor 7 maanden en €99 eenmalig
€13.50 p/m voor 7 maanden en €49.50 eenmalig
€6.75 p/m voor 7 maanden en €24.75 eenmalig
Gratis
€15 in totaal (oogsten in juli & augustus)
€3.99 p/m vanaf mei t/m december
€7.50 p/m vanaf mei t/m december

Artikelnummer: 2521 Categorie:

Top dat je lid wilt worden van de Gelukkige Groentes pluktuin. Deelname aan Gelukkige Groentes gaat per huishouden, iedereen binnen het huishouden doet dus mee. Op basis van de volgende afspraken kun je berekenen hoeveel pluk-abonnementen je nodig hebt:

  • Per volwassen persoon (vanaf 16 jaar) reken je een heel pluk-abonnement
  • Van 11 t/m 15 jaar reken je een half pluk-abonnement
  • Van 6 t/m 10 reken je een kwart pluk-abonnement
  • Van 0 t/m 5 reken je het gratis pluk-abonnement

De waarde van deelname

“74,4% gaf aan zich gezonder te voelen door deel te nemen aan de pluktuin”

Bekijk onze volledige infographic opgesteld door studenten van de Radboud Universiteit over de impact van deelname op gezondheid, gemeenschappen & milieu. 

Wat Gelukkige Plukkers zeggen

Aanmelden wachtlijst

Meld je aan voor onze wachtlijst. Dan nemen we contact op voor een rondleiding op de tuin en je krijgt als eerste de uitnodiging wanneer er nieuwe pluk-abonnementen beschikbaar zijn.