Ingrediënten:
200 gram spruiten
50 gram pecorino
1 stuks ui
Voor zoetzuur:
250 ml witte wijn azijn
80 gram suiker
250 ml water
10 peperkorrels
1 teentje knoflook
Bereiding:
We beginnen met de zoetzuur, doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng die aan de kook en haal het van het vuur.
Maak de spruiten schoon door de buitenste bladeren van de spruit te halen en een stukje van de stronk te halen.
Kook de spruiten gaar in een ruime pan water met een beetje zout(7 gram zout per liter water), als de spruiten gaat zijn laat ze afkoelen in een vergiet.
Maak de ui schoon en snijd hem in parten en kook de uien gaar in ruim water, als de uien gaar zijn voeg ze warm toe aan het zoet zuur.
Bak de spruiten op in een bakpan met een beetje olijf olie.
Breng de spruiten op smaak met peper en zout.
Leg de spruiten op bord en dresseer de zoet zure uien ertussen en rasp er pecorino overheen
Eet smakelijk.